Wij zijn Passiemento!
 

Passiemento wordt bestuurd door Marijke De Couck en Ralf Caers. Zij nemen elk een ander luik van Passiemento op, vanuit hun eigen achtergrond. En laat het net deze opmerkelijke combinatie van inhoud en aanpak zijn die Passiemento zo bijzonder maakt in Vlaanderen.

Marijke De Couck

° Docente @ Vrije Universiteit Brussel

° Docente @ Odisee Hogeschool

° Ademhalingscoach en Relaxatietherapeute @Medisch Centrum Ternat

° Doctoraat in de Medische Wetenschappen

° Gecertificeerde Stress- en Burnout Coach

° Hartcoherentiecoach

° Auteur van het boek 'Aan het roer van NV Mezelf' (Manteau, 2019)

° Bestuurder bij LifeMe - Levensstijl Als Medicijn

° Muziekdocente (piano, klarinet en dwarsfluit)

Marijke De Couck (33) heeft een passie voor mentale en fysieke gezondheid. Ze startte haar carrière in 2012 aan de Vrije Universiteit Brussel, waar ze een doctoraat behaalde in de Medische Wetenschappen met een reeks baanbrekende publicaties over de rol van de zwervende zenuw in kanker. Vandaag is Marijke een internationaal experte op het vlak van hartritmevariabiliteit, ademhaling en de effecten van de zwervende zenuw op de menselijke gezondheid. Haar onderzoek ligt aan de basis van de technieken die vandaag door de hartcoherentiecoaches worden gebruikt. Marijke is vandaag gezondheidswetenschapper aan de Odisee Hogeschool en gastprofessor Ergonomie aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze voert zelf onderzoek uit naar de biologische factoren rond stress en burnout en leidt grote onderzoeksprojecten met nationale en internationale experts. Ze is tevens hartcoherentiecoach en een erkende stress- en burnoutcoach (HRDAcademy).

Naast haar academische werk is Marijke bijna 25 jaar actief in de muziekwereld en geeft ze les in piano, klarinet en dwarsfluit. Ze doceerde tussen 2017 en 2019 aan het National Convervatoire of Performing Arts (Seychellen) en was jarenlang klarinettiste in het Opus 98 klarinetchoir van de gereputeerde klarinetist John Van Laethem en in de Keva-harmonie.

Marijke maakt er haar levenswerk van om mensen beter, gezonder en langer te laten leven. Binnen Passiemento legt ze zich toe op het aanleren van ademhalingstechnieken en hartcoherentie zodat jij je lichaam beter onder controle krijgt en stress beter kan verwerken. Ze doet dit aan de hand van een door haar ontwikkelde en op maat gemaakte begeleiding op basis van (eigen) wetenschappelijk onderzoek, met een centrale plaats voor lichamelijke parameters en biofeedback. Het is deze sterke combinatie van wetenschappelijke onderbouw, optimale mentale begeleiding en biofeedback die Passiemento onderscheidt van andere begeleidingstrajecten. Daarnaast biedt Marijke binnen Passiemento tevens muziekles voor kinderen aan. Ook hier staat mentale balans centraal, waarbij muziek een ideale uitlaapklep en ontspanning biedt die de stress vermindert.

Ralf Caers

° Professor HRM @ KU Leuven

° Gastprofessor HRM @ Universiteit Hasselt

° Gastprofessor HRM @ Ehsal Management School

° Doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen

° Columnist voor het vakblad HRSquare

° Auteur van de handboeken 'HRM in Essentie' en 'HRM Basics'

° Auteur van de online opleiding 'HR voor leidinggevenden'

° Auteur van het boek 'Aan het roer van NV Mezelf' (Manteau, 2019)

Ralf Caers (38) is al 15 jaar actief in verschillende domeinen van het personeelsbeleid. Hij startte zijn carrière (2003-2007) aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij een doctoraat behaalde in de Toegepaste Economische Wetenschappen. In datzelfde jaar maakte hij de overstap naar de KU Leuven. Vandaag doceert Ralf er de vakken 'HRM', 'Personeel & Organisatie', 'Internationale HRM', 'Leading Change' en 'Leiderschap & People Management'. Hij kreeg in 2017 een onderscheiding van de KU Leuven voor excellent lesgeven en doceerde in het verleden tevens voor verschillende andere hogescholen (Thomas More), universiteiten (Vrije Universiteit Brussel, Université Saint Louis) en managementscholen (Vlerick, EHSAL Management School, Antwerp Management School).

Naast zijn academische werk is Ralf ook een veel gevraagd spreker in het werkveld. Doorheen de voorbije tien jaar bouwde hij een groot professioneel netwerk uit en gaf hij tal van lezingen en cursussen voor organisaties en beroepsverenigingen. Hij neemt ook actief deel aan het maatschappelijk debat, met frequente bijdrages in kranten en tijdens radio- en televisieprogramma's. Ralf publiceert tevens zijn visie op de actualiteit in zijn eigen column Caerslicht, dat maandelijks verschijnt in het gereputeerde vakblad HR Square, en is auteur van de boeken 'Aan het roer van NV Mezelf' (Manteau, 2019), 'HRM in Essentie' (Intersentia, 2017, 5de druk) en 'HRM Basics' (Intersentia, 2018, 2de druk). In oktober 2019 werd Ralf door Het Belang Van Limburg uitgeroepen tot 'mens van belang' , in een reeks over Limburgers met uitzonderlijke verdiense in een welbepaald vakgebied.

Ralf maakt er zijn levenswerk van om mensen beter, gelukkiger en langer te laten werken. Dat is waar zijn echte passie ligt. Binnen Passiemento focust Ralf zich daarom op het voorkomen van stress, frustratie en burnout. Hij werkt aan je mentale hygiëne, waardoor je weerbaarder en veerkrachtiger wordt. Je verliest met andere woorden nog amper je balans (weerbaarheid) en veert snel weer op als je toch even de pedalen verliest (veerkracht). De insteek is daarbij altijd dezelfde. Je krijgt praktische tips, advies en opdrachten die op jouw situatie zijn afgestemd en die tegelijk ook wetenschappelijk en theoretisch onderbouwd zijn. Hierdoor leer je anders te kijken naar het gedrag op de werkvloer (zowel van jezelf als van anderen) en leer je betere beslissingen te nemen. Zo stuur jij jezelf gelukkiger doorheen het werk en het leven en hou je makkelijk je mentale balans.
 

 

wetenschappelijk

onderbouwde

coaches

40+.jpg

 

artikels in

internationale

wetenschappelijke

tijdschriften

100+.jpg

 

vermeldingen

in kranten

en magazines

 

verkochte boeken

© 2019 by Passiemento (0734.492.314)