Workshop Mentale Hygiëne (In-House)

In deze tijden van almaar toenemende werkdruk en snelle verandering is het niet altijd even makkelijk om mentaal in balans te blijven. Er lopen ongewenst dingen fout in je onderneming en dat zet druk op het mentale welbevinden van je werknemers. Om daar verandering in te brengen, biedt Passiemento de volgende workshop aan.

De workshop 'Mentale hygiëne' versterkt de weerbaarheid en de veerkracht van niet-leidinggevende werknemers. Het achterliggende gedachte is hierbij dat werknemers zélf initiatief kunnen nemen en betere keuzes kunnen maken, ook wanneer de leidinggevende onvoldoende aandacht heeft voor hun mentaal welzijn. Zo werken zij door middel van een goede mentale hygiëne zélf aan hun mentale balans. Dankzij deze workshop worden je werknemers weerbaarder (ze blijven makkelijker in balans als er iets gebeurt) en veerkrachtiger (als het toch even fout gaat, raken ze sneller weer in balans). Ze worden met andere woorden keien in mentale hygiëne.

In deze workshop leren we je werknemers hoe zij hun tijd beter kunnen plannen om meer betekenis te geven aan hun leven. Ze leren beter te kijken naar hun doelen in het leven en naar de drijfveren die hun gedrag bepalen. Met die inzichten gaan ze dan aan de slag om beter te focussen op de dingen waar ze veel impact op hebben, beter om te gaan met conflicten, werk en privé beter te scheiden, meer gemoedsrust te krijgen en om hun job zelf te sturen en werkbaarder te maken. Tegelijk hebben we het over de rol van voeding, slaap, ademhaling en teveel zitten op hoe je werknemers zich voelen en bieden we hen concrete stappen aan om daar verandering in te brengen. Aan het einde van de workshop hebben je werknemers dan ook het gevoel dat ze meteen aan de slag kunnen om hun leven en hun werk beter te maken.

Onze workshop duurt 3 uur en we verplaatsen ons in heel Vlaanderen. We richten ons op 10 tot 20 deelnemers om voldoende contact te kunnen houden met de groep. Als we jou met dit alles hebben kunnen overtuigen van onze hulp en expertise binnen jouw voorziene budget, dan gaan we graag met jou op weg naar een sterke mentale hygiëne in jouw onderneming. Je kan dan eenvoudig contact met ons opnemen door hier te klikken.