top of page
Workshop Mentale Hygiëne (In-House)

In deze tijden van almaar toenemende werkdruk en snelle verandering is het niet altijd even makkelijk om mentaal in balans te blijven. Er lopen ongewenst dingen fout in je onderneming en dat zet druk op het mentale welbevinden van je werknemers. Om daar verandering in te brengen, biedt Passiemento de volgende twee workshops aan.

De eerste workshop 'Mentale hygiëne' versterkt de weerbaarheid en de veerkracht van niet-leidinggevende werknemers. De achterliggende gedachte is hierbij dat werknemers zélf initiatief kunnen nemen en betere keuzes kunnen maken, ook wanneer de leidinggevende onvoldoende aandacht heeft voor hun mentaal welzijn. Zo werken zij door middel van een goede mentale hygiëne zélf aan hun mentale balans. Dankzij deze workshop worden je werknemers weerbaarder (ze blijven makkelijker in balans als er iets gebeurt) en veerkrachtiger (als het toch even fout gaat, raken ze sneller weer in balans). Ze worden met andere woorden keien in mentale hygiëne.

De tweede workshop 'Mentale hygiëne voor leidinggevenden' heeft een dubbel doel. We leren leidinggevenden om hun eigen mentaal welzijn te versterken én om hun ondergeschikten te begeleiden, of zij nu al met hun mentale balans aan de slag zijn gegaan of nog op weg moeten worden gezet.

In deze workshops leren we om beter te kijken naar doelen in het werk en leven en naar de drijfveren die ons gedrag bepalen. Met die inzichten gaan we dan aan de slag om beter te focussen op de dingen waar we veel impact op hebben, beter om te gaan met conflicten, werk en privé beter te scheiden, meer gemoedsrust te krijgen en om onze job zelf te sturen en werkbaarder te maken. Tegelijk hebben we het over de invloed van voeding, slaap, ademhaling en langdurig zitten op hoe je werknemers zich voelen en bieden we hen concrete stappen aan om daar verandering in te brengen. Aan het einde van de workshop hebben je werknemers dan ook het gevoel dat ze meteen aan de slag kunnen om hun leven en hun werk beter te maken.

Onze workshops worden op maat van de onderneming aangepast en duren tussen 1,5 en 6 uur. We verplaatsen ons in heel Vlaanderen. Als we jou met dit alles hebben kunnen overtuigen van onze hulp en expertise, dan gaan we graag met jou op weg naar een sterke mentale hygiëne in jouw onderneming. Je kan dan eenvoudig contact met ons opnemen door hier te klikken.

bottom of page