top of page
PassieMento en HRM in Essentie.

Passiemento biedt haar cliënten het handboek 'HRM in Essentie' of 'HRM Basics' aan. Beide handboeken zijn van de hand van Ralf Caers, mede-oprichter van Passiemento.

'HRM in Essentie' is een uitgave van Intersentia (Antwerpen) en verscheen voor het eerst in 2008. Dankzij het mooie huwelijk van praktische kennis en wetenschappelijke onderbouw, groeide het boek al snel uit tot een gevestigde waarde in Vlaanderen. Nadat er reeds meer dan 10.000 handboeken over de toonbank gingen, is het handboek 'HRM in Essentie' vandaag aan haar vijfde editie toe en wordt het in meer dan 10 instellingen voor hoger onderwijs gebruikt om HR te doceren. Daarmee staat 'HRM in Essentie' stevig in de top van Nederlandstalige HR-handboeken.

Mede dankzij dit succes verscheen in 2015 een internationale Engelstalige versie van 'HRM in Essentie', onder de titel 'HRM Basics' en uitgegeven in Cambridge.

'HRM in Essentie' en 'HRM Basics' bieden een introductie tot HR met duidelijke en praktische voorbeelden die meteen bruikbaar zijn in het bedrijfsleven en toch wetenschappelijk onderbouwd zijn. Bovendien zijn ze gericht op de Vlaamse bedrijfspraktijk met talrijke Vlaamse voorbeelden, waardoor ze niet alleen tot de beginnende HR-medewerker spreken, maar tevens op veel belangstelling kunnen rekenen van leidinggevenden en bedrijfsleiders die beter willen leren omgaan met hun werknemers.

 

De 7 hoofdstukken van het handboek 'HRM in Essentie' zijn:

- Inleiding en ontwikkeling van HRM

- Functieanalyse en -waardering

- Werving

- Selectie

- Socialisatie

- Prestatiemanagement

- Ontslag

 

De handboeken 'HRM in Essentie' en 'HRM Basics' kosten elk slechts 40 euro (30 euro voor studenten) en zijn zeer eenvoudig en snel verkrijgbaar via

http://intersentia.be/nl/human-resource-management-in-essentie.html

De cliënten van Passiemento die de sessies 'Opleiding en coaching van leidinggevenden' volgen, ontvangen een gratis handboek in de taal van hun keuze voor elke geregistreerde deelnemer. Ditzelfde aanbod geldt voor de deelnemers van de sessies 'Cursus HRM'.

Team
bottom of page