top of page
Muzieklessen voor kinderen

Bij Passiemento hebben we niet enkel oog voor volwassenen. Ook kinderen hebben immers vaak last van stress en frustraties, zowel op school als in hun hobbies. In de zoektocht naar een goede uitlaatklep komen kinderen en ouders vaak uit bij muziek. Muziek is immers een sleutel waarmee je toegang krijgt tot delen van de hersenen die anders misschien afgesloten blijven en brengt je even in een totaal andere wereld. Bovendien is het leuk om muziek niet alleen te kunnen beluisteren, maar het ook zelf te spelen en er je eigen gevoel in te kunnen leggen. Heel wat wetenschappelijke studies tonen ook aan dat het bespelen van een instrument bijdraagt aan de ontwikkeling van je kind.

Passiemento heeft het voordeel dat Marijke De Couck, naast al haar academische werk, ook een gedreven muzikante is met ruim 20 jaar ervaring in verschillende instrumenten. Ze begon haar muzikale carrière als pianiste en nam er later de klarinet en de dwarsfluit bij. Ze speelde jarenlang de eerste klarinet in de KEVA-harmonie en was lid van de klarinetchoir Opus 98 onder leiding van de gereputeerde John Van Laethem. Marijke geeft nu al enkele jaren les in piano, klarinet en dwarsfluit. De voorbije twee jaar verbleef ze in de Seychellen, waar ze klarinet en dwarsfluit doceerde aan het National Conservatoire of Performing Arts. Muziek maakt dan ook een groot deel uit van haar leven.

Bij Passiemento kunnen kinderen vanaf 7 jaar en jongeren terecht voor 3 verschillende instrumenten: piano, klarinet en dwarsfluit. Voor de muzieklessen is er geen voorkennis van notenleer vereist. De kinderen krijgen de notenleer immers geleidelijk aan tijdens de muziekles en om hun vooruitgang te bevorderen zal er af en toe een vrijblijvende les notenleer in kleine groep worden aangeboden. We merken namelijk dat kinderen die aanvullend notenleer volgen, sneller vorderen.

Voor de pianolessen is er een echte concertvleugel aanwezig, voor de andere lessen brengen de kinderen uiteraard gewoon hun eigen instrument met zich mee. Deze lessen vinden allemaal plaats in de praktijk van Passiemento in Gaasbeek.

Er is mogelijkheid op een gratis eerste proefles. Voor de daarna volgende lessen biedt Passiemento de volgende prijzen aan:

- Individuele piano-, klarinet- en dwarsfluitlessen voor 1 kind (30 minuten):

      Jaarformule (30 weken, 30 minuten per week): 420 euro

      10-wekenkaart (10 weken, 30 minuten per week): 150 euro

- Duo piano-, klarinet- en dwarsfluitlessen voor 2 kinderen tegelijk (45 minuten):

      Jaarformule (30 weken, 45 minuten per week): 330 euro

      10-wekenkaart (10 weken, 45 minuten per week): 120 euro

Hebben jij en je kind hier zin in gekregen? Dan kan je eenvoudig contact met ons opnemen door hier te klikken. 

Reacties

Top docente! Onze dochter Zite kreeg dankzij de motiverende en spontane aanpak van Marijke de muziekmicrobe te pakken. Ze kan sindsdien niet meer zonder haar piano!

Inge De Wever - Mama van Zite

Marijke was een inspirerende lerares. Mijn dochter startte nog maar 10 maanden geleden en is nu al klaar om haar eerste examen af te leggen. Marijke heeft notenleer heel slim verwoven met praktische lessen en elk moment was een fijne belevenis. Marijke gaf mijn dochter de zelfzekerheid om op te treden and leerde haar de zelf-discipline om dagelijks te oefenen. Ze is professioneel, enthousiast en heel punctueel en ik beveel haar dan ook heel sterk aan voor iedereen die op zoek is naar privé muzieklessen.

Julie Donlon - Mama van Tigist

Haar charme, haar glimlach en haar vrolijke persoonlijkheid maken van Marijke de lerares waar je van droomt. Ze heeft de juiste aanpak om de interesse van het kind te vangen, door de lessen tegelijk leuk en leerrijk te maken. Als muzikante kan ze een heel mooie warme toon halen uit zowel de klarinet als de dwarsfluit, wat een grote inspiratie is voor haar leerlingen. 

Antoine Souris - Directeur van het Nationaal Conservatorium van de Seychellen

Als mama van mijn 9-jarige zoon die nog maar enkele maanden klarinet heeft leren spelen, ben ik Marijke heel dankbaar voor haar perfecte introductie in de muziek. De keuze van de muziekstukken, haar stijl van lesgeven en de manier waarop ze connecteert met de kinderen, het zorgde er allemaal voor dat mijn zoon is gaan houden van zijn instrument en de lessen. Het zorgde ook voor een heel grote motivatie. Dankjewel, Marijke!

Olga Klymenko - Mama van Yegor

Ik vond het geweldig om dwarsfluit te leren en om via Marijke muziek te ontdekken. Zonder haar zou ik het echt moeilijk gehad hebben om de noten en de toonaarden te leren. Ze heeft me altijd dat extra zetje gegeven om het beste in mij naar boven te halen.

Tigist - Leerling dwarsfluit

bottom of page