top of page
Relaxatietherapie

Marijke volgde een opleiding tot relaxatietherapeute aan de KU Leuven en is daarnaast doctor in de Medische Wetenschappen. Ze vindt het belangrijk om haar kennis uit de academische wereld over te brengen naar de praktijk. Aan de VUB en Odisee Hogeschool voert ze onderzoek uit naar de effecten van ademhaling en relaxatie op het welzijn en de levenskwaliteit van patiënten.

In het Medisch Centrum Ternat brengt ze al deze technieken in de praktijk. Want stress kan zorgen voor een onaangepaste ademhaling, slaapproblemen, fysieke ongemakken, piekergedrag en hindert je om te ontspannen. In haar sessies leer je om terug te luisteren naar je lichaam en krijg je technieken om rust te bewaren en te herstellen, zodat jij je psychische en fysieke gezondheidsproblemen kan verbeteren. Marijke maakt haar sessies altijd op jouw maat en in samenspraak met jou. Ze stelt een gepersonaliseerd pakket van oefeningen op, gericht op lichaamsbewustwording, aandacht en vertraging. Hierbij komen verschillende technieken aan bod als: ademhalings-, aandachts-, stretchings- en vertragingsoefeningen, yoga, mindfulness, visualisatie en meditatie. Zo spitst zij zich volledig toe op jouw achtergrond en problematiek. Het resultaat van dit traject is dat je terug in staat bent om overmatige stressreacties te voorkomen en om je zelfcontrole te bewaren in moeilijke omstandigheden. Zo kan je opnieuw rust en ontspanning vinden in je leven en in je werk.

Je kan eenvoudig een afspraak maken in de praktijk in het Medisch Centrum in Ternat (Kerkstraat 48) via de volgende link:

Klik hier voor een afspraak

Of contacteer het secretariaat op het nummer 02 582 26 82.

bottom of page