top of page
Coaching Mentale Hygiëne

In deze tijden van almaar toenemende werkdruk en snelle verandering is het niet altijd even makkelijk voor je werknemers om mentaal in balans te blijven. Er lopen ongewenst dingen fout in je onderneming en dat zet druk op het mentale welbevinden van je werknemers. Misschien merk je bij enkele van je werknemers op dat ze nog geen burnout hebben, maar toch flink op weg zijn om op korte termijn zo'n burnout te ontwikkelen of de organisatie te verlaten. Als je op zoek bent naar een manier om dat te voorkomen en preventief in te grijpen, dan zit je bij Passiemento op het juiste spoor. We helpen op twee manieren.

In de praktijk van Passiemento in Gaasbeek of in Ternat begeleiden wij jouw werknemers naar een betere mentale hygiëne. Wij richten ons zowel op mensen met burn-out als op mensen die nog niet in burn-out zijn maar voelen dat ze iets aan hun leven en werk moeten veranderen om die burn-out te vermijden. Kies je voor de wekelijkse coaching, dan ontmoeten we je werknemer op wekelijkse en individuele basis, 1 uurtje per week. De begeleiding stopt op het ogenblik dat zowel de onderneming als de werknemer vinden dat er voldoende vooruitgang uit de sessies is voortgekomen. Indien de onderneming het traject wenst af te ronden maar de werknemer nog verder wil, dan kan de begeleiding nadien worden verdergezet onder een persoonlijk traject betaald door de werknemer. 

Tijdens onze wekelijkse gesprekken gaan we in op wat er zich in de voorbije week heeft afgespeeld in het leven van je werknemer en het werk, maar we gebruiken dit tevens om afstand te nemen en de dieper liggende factoren te onderzoeken. We leren hen om hun doelstellingen beter te kiezen en de drijfveren te ontdekken die hun gedrag bepalen. Met die inzichten gaan we dan aan de slag om beter te focussen op de dingen waar we veel impact op hebben, beter om te gaan met conflicten, werk en privé beter te scheiden, meer gemoedsrust te krijgen en om hun job zelf te sturen en werkbaarder te maken. Tegelijk hebben we het over de rol van voeding, slaap, ademhaling en teveel zitten op hoe je werknemer zich voelt en bieden we hem of haar concrete stappen aan om daar verandering in te brengen.

Je werknemers kunnen bij Passiemento begeleid worden door Ralf Caers of door Marijke De Couck, de beide partners. Zoals je hier kan lezen, zijn we beiden wetenschappelijk onderbouwd en bekende experts in het werkveld. Je werknemers zijn dus steeds in goede handen.

Door onze wekelijkse gesprekken maken we je werknemers weerbaarder (zodat ze minder snel uit balans kunnen worden gebracht) en veerkrachtiger (zodat ze sneller weer in balans zijn als het even fout gaat). We willen immers dat ze een kei wordt in mentale hygiëne en dat stress, frustraties en burn-out amper nog vat op hen hebben.

Onze consultaties vinden plaats in de praktijk van Passiemento in Gaasbeek of in Ternat en kunnen tijdens de werkuren worden ingepland op weekdagen (tussen 9h en 18h). Omdat we het welzijn van anderen hoog in ons vaandel dragen, willen we via Passiemento een toegankelijke prijs aanbieden van 60 euro per consultatie (1 uur per week).

Naast de wekelijkse begeleiding, biedt Passiemento ook een volcontinuë begeleiding aan je werknemers aan. Indien je werknemers in een verder gevorderd stadium zitten, dan is een wekelijkse consultatie soms niet voldoende en kunnen zij soms nood hebben aan een snellere ondersteuning. Bijvoorbeeld wanneer hen iets overkomt en zij meteen advies zouden willen of wanneer zij zich in erg zware periode bevinden. In onze volcontinuë begeleiding krijgt je werknemer een abonnement op al onze diensten. Hij of zij mag ons gedurende 30 dagen onbeperkt contacteren op weekdagen (tussen 9h en 21h) en wij houden eraan om hem of haar binnen de twee uur weer op te bellen en hen bij te staan met ons advies. Zo spelen we heel kort op de bal en bieden we je werknemers snel advies wanneer zij het echt nodig hebben. We koppelen deze continuë begeleiding bovendien aan een tweewekelijkse begeleiding in onze praktijk in Gaasbeek (1 uur elke 2 weken, op weekdagen tussen 9u en 12u en op zaterdagen tussen 9u en 16u). Hiermee zorgen we ervoor dat we niet alleen inspelen op de actuele problemen waarmee je werknemers geconfronteerd worden, maar dat ze tevens op een regelmatige basis afstand kunnen nemen en ze met een vogelperspectief naar de voorbije weken kunnen kijken. 

Passiemento biedt haar volcontinuë begeleiding (2 consultaties per maand en onbeperkte telefonische begeleiding binnen de twee uur) aan voor de prijs van 750 euro voor 30 dagen.

Als we jou met dit alles hebben kunnen overtuigen van onze hulp en expertise binnen jouw budget, dan gaan we graag met jou op weg naar een sterke mentale hygiëne voor je werknemers. Je kan dan eenvoudig contact met ons opnemen door hier te klikken.

bottom of page